Επιμέλεια Κειμένων : Ζωή Καραγεωργίου & Ρία Φελεκίδου Ψηφιακή Εικονογράφηση ComicTales & Tranoueducation

Άκουσε το podcast
Δες το στο youtube

Η Αναστασία ασχολείται από τα 6 με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με ρυθμική γυμναστική, έφτασε σε προαγωνιστικο επίπεδο και μετά άλλαξε άθλημα και ασχολήθηκε με την αγωνιστική ακροβατική γυμναστική. Εχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ γενικής γυμναστικής αλλά και σε διεθνείς αγώνες ακροβατικής. Μάλιστα σε έναν από αυτούς έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Κατά τα άλλα, της αρέσει το θέατρο και τα ταξίδια. Ο πρωταθλητισμός όμως, λόγω των πολλών ωρών προπόνησης καθημερινά, δεν της άφησε πολλά περιθώρια να ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Όταν αποφασίζει να γράψει ή όταν κάποιος την παρακινεί, γράφει πολύ όμορφα κι ας μην το παραδέχεται!

Θα απολαύσουμε το παραμύθι της με τίτλο «Μια μαγική περιπέτεια», μια πολύ μαγική περιπέτεια, τόσο που νιώσαμε την αύρα της να γλιστράει στην πεζή μας καθημερινότητα και να αφήνει την υπόσχεση πως θα…τη μεταμορφώσει!

 Ο Διονύσης Ρούσσος είναι ένας παραμυθάς και εκκολαπτόμενος συγγραφέας 10 ετών και ζει στην Ξάνθη. Ας αφήσουμε το κείμενό του να μιλήσει για εκείνον. Θα απολαύσουμε το παραμύθι του με τίτλο «ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΟΡΑΚΙ».

Ένα παραμύθι που μιλάει για ένα θέμα που ποτέ δε σταματάει να είναι επίκαιρο. Τη διαφορετικότητα, την αποδοχή, την όμορφη και ειρηνική συνύπαρξη.

Η Ευγενία Γιόβα ξέρει να μιλάει και να γράφει όμορφα. Πηγαίνει Τετάρτη Δημοτικού  και ζει σε μια κωμόπολη της Πιερίας. Αν είχε μια μαγική ικανότητα, θα διάλεγε να σημαδεύει τον ουρανό και να αλλάζει τον καιρό. Θα απολαύσουμε το παραμύθι της με τίτλο «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΟΥΠΟΛΗΣ». Ένα παραμύθι με έναν η αλήθεια είναι, καθόλου συνηθισμένο Δήμαρχο.